Descobreix totes les activitats
que es realitzaran seleccionant la provincia

29 d’abril, Dia Internacional de la Dansa

Una mica d’història

L’objectiu del Dia Internacional de la Dansa és retre homenatge a la dansa com a disciplina d’art universal i diversa, reunint a tots els que han escollit aquesta forma d’expressió sense barreres culturals, polítiques i ètiques.

L’any 1982, per iniciativa del Comitè Internacional de Dansa (pertanyent a l’Institut Internacional de Teatre), es va proclamar per la UNESCO el 29 d’abril com a Dia Internacional de la Dansa. La data escollida correspon amb el naixement del ballarí i coreògraf Jean-Georges Noverre.

Jean-Georges Noverre (29 d’abril de 1727 – 19 d’octubre de 1810) ballarí francès i professor de ballet, va ser un innovador i estudiós d’aquest art, mestre i creador del ballet modern o ballet contemporani.

Amb aquest fet es preten fomentar la participació i l’atenció de l’opinió pública sobra la importància de l’art i la cultura de la dansa. Es busca massificar els events a nivell mundial, superant totes les barreres polítiques, geogràfiques i culturals. Aquest dia les companyies i escoles de dansa, organitzacions i particulars realitzen activitats dirigides a una audiència fora del seu àmbit habitual.

És un dia de festa amb espectacles especialment dedicats a la dansa a través de: classes obertes, assajos a l’aire lliure, conferències, exposicions, publicacions a diaris i revistes, balls populars, programes especials a radio i TV, espectacles al carrer, etc…

Seguint aquesta tradició, aquí trobaràs les propostes de les escoles adherides a l’Associació d’Escoles de Dansa Autoritzades de Catalunya.

Així doncs… ¡A gaudir de la dansa!