Dia Internacional de la Dansa 2024 – mapa

Dia Internacional de la Dansa 2022

Descobreix totes les activitats
que es realitzaran seleccionant la provincia

29 d’abril, Dia Internacional de la Dansa

Una mica d’història

L’objectiu del Dia Internacional de la Dansa és retre homenatge a la dansa com a disciplina d’art universal i diversa, reunint a tots els que han escollit aquesta forma d’expressió sense barreres culturals, polítiques i ètiques.

L’any 1982, per iniciativa del Comitè Internacional de Dansa (pertanyent a l’Institut Internacional de Teatre), es va proclamar per la UNESCO el 29 d’abril com a Dia Internacional de la Dansa. La data escollida correspon amb el naixement del ballarí i coreògraf Jean-Georges Noverre.

Jean-Georges Noverre (29 d’abril de 1727 – 19 d’octubre de 1810) ballarí francès i professor de ballet, va ser un innovador i estudiós d’aquest art, mestre i creador del ballet modern o ballet contemporani.

Amb aquest fet es preten fomentar la participació i l’atenció de l’opinió pública sobra la importància de l’art i la cultura de la dansa. Es busca massificar els events a nivell mundial, superant totes les barreres polítiques, geogràfiques i culturals. Aquest dia les companyies i escoles de dansa, organitzacions i particulars realitzen activitats dirigides a una audiència fora del seu àmbit habitual.

És un dia de festa amb espectacles especialment dedicats a la dansa a través de: classes obertes, assajos a l’aire lliure, conferències, exposicions, publicacions a diaris i revistes, balls populars, programes especials a radio i TV, espectacles al carrer, etc…

Seguint aquesta tradició, aquí trobaràs les propostes de les escoles adherides a l’Associació d’Escoles de Dansa Autoritzades de Catalunya.

Així doncs… ¡A gaudir de la dansa!